Teherautó, kisteherautó bérlés kisokos

Egy személyautóval felveszi a versenyt gyorsulásban a haszongépjármű?

Teherautó vagy kisteherautó bérlés közben ne versenyezzünk. Itt nem az a cél, hogy megmutassuk, kik is vagyunk valójában.  Meglepően gyorsak tudnak lenni ezek a haszongépjárművek, de versenyezni személyauóval nem érdemes vele. Ugyanis felhasználásukban arra lettek tervezve, hogy a forgalom ritmusát tudjuk tartani a városban vele, vagy akár az autópályán vagy közúton, teljes terhelés mellett is. A gépjárművek rendszeresen karban vannak tartva így semmilyen problémával nem nézhetnek szembe.Miért ennyire gyors egy bérelt teherautó vagy kisteherautó?

A legfontosabb, hogy a forgalom dinamizmusát tudják tartani, és a motorjukat is úgy gyártják, hogy maximális terhelés mellett is tudják tartani a sebességet. Ezért üresen egy erősebb motorral felszerelt verzió is, nagy lendülettel tud száguldani.


Ha B kategóriás jogosítványunk van, haszongépjárművet bérelhetünk-e?


C kategóriás jogosítvány megléte nem szükséget, így többségében bérelhetünk haszongépjárművet. Hivatalosan a törvény úgy szól, hogy 3500 kg alatti gépjármű személyautóra szóló jogosítvánnyal is vezethető.


Mire kell figyeljünk oda megpakolt, bérelt haszongépjárműnél?


Egyszerű dolgokra kell gondolni, például a rakományunk megfelelő elhelyezésére és rögzítésére. Az elhelyezésnél arra kell figyelni, hogy mozgása minél kevesebb legyen. Ne adjunk esélyt arra, hogy eldőljön a rakomány.

A legegyszerűbb megoldás erre az ésszerű pakolás, a józan paraszti ész használata. Ha módunk van rá használjunk gumipókot, köteleket.

Mit nevezünk spanifernek?

Ez egy heveder ami a rakomány rögzítését szolgáló racsnis rögzítő eszköz. Ezek a hevederek többféle méretben és teherbírással kaphatók, haszongépjárműveknél kisebb méretűeket alkalmaznak.

A mesterséges szálból készült, néhány centi széles spanifer mindét végén található egy erős kampó. Az autó rakterében ezeket kell rögzíteni, a rajta található kar mozgatásával pedig lehet rögzíteni.


Összegezve tehát, bátran béreljünk haszongépjárművet, akár magánszemélyként, akár cégként vagy magánvállalkozóként. Az autó fenntartási költségét nem nekünk hanem a bérbe adónak kell állni. Sem a téli sem a nyári gumicserét, sem az autópálya matricát. Ha szerződésben benne foglaltatik, külföldre is mehetünk vele, és egy nagyobb családi kirándulást is bátran kivitelezhetünk bérelt haszongépjárművünkkel.

Könyvelő, könyvelés Szolnok

Profi szolnoki könyvelő cég, könyvelési iroda, könyvelés Szolnok városában
Szolnoki könyvelő iroda
Könyvelő Szolnok
Könyvelés Szolnokon