Teherautó, kisteherautó bérlés kisokos

Egy személyautóval felveszi a versenyt gyorsulásban a haszongépjármű?

Teherautó vagy kisteherautó bérlés közben ne versenyezzünk. Itt nem az a cél, hogy megmutassuk, kik is vagyunk valójában.  Meglepően gyorsak tudnak lenni ezek a haszongépjárművek, de versenyezni személyauóval nem érdemes vele. Ugyanis felhasználásukban arra lettek tervezve, hogy a forgalom ritmusát tudjuk tartani a városban vele, vagy akár az autópályán vagy közúton, teljes terhelés mellett is. A gépjárművek rendszeresen karban vannak tartva így semmilyen problémával nem nézhetnek szembe.



Miért ennyire gyors egy bérelt teherautó vagy kisteherautó?

A legfontosabb, hogy a forgalom dinamizmusát tudják tartani, és a motorjukat is úgy gyártják, hogy maximális terhelés mellett is tudják tartani a sebességet. Ezért üresen egy erősebb motorral felszerelt verzió is, nagy lendülettel tud száguldani.


Ha B kategóriás jogosítványunk van, haszongépjárművet bérelhetünk-e?


C kategóriás jogosítvány megléte nem szükséget, így többségében bérelhetünk haszongépjárművet. Hivatalosan a törvény úgy szól, hogy 3500 kg alatti gépjármű személyautóra szóló jogosítvánnyal is vezethető.


Mire kell figyeljünk oda megpakolt, bérelt haszongépjárműnél?


Egyszerű dolgokra kell gondolni, például a rakományunk megfelelő elhelyezésére és rögzítésére. Az elhelyezésnél arra kell figyelni, hogy mozgása minél kevesebb legyen. Ne adjunk esélyt arra, hogy eldőljön a rakomány.

A legegyszerűbb megoldás erre az ésszerű pakolás, a józan paraszti ész használata. Ha módunk van rá használjunk gumipókot, köteleket.

Mit nevezünk spanifernek?

Ez egy heveder ami a rakomány rögzítését szolgáló racsnis rögzítő eszköz. Ezek a hevederek többféle méretben és teherbírással kaphatók, haszongépjárműveknél kisebb méretűeket alkalmaznak.

A mesterséges szálból készült, néhány centi széles spanifer mindét végén található egy erős kampó. Az autó rakterében ezeket kell rögzíteni, a rajta található kar mozgatásával pedig lehet rögzíteni.


Összegezve tehát, bátran béreljünk haszongépjárművet, akár magánszemélyként, akár cégként vagy magánvállalkozóként. Az autó fenntartási költségét nem nekünk hanem a bérbe adónak kell állni. Sem a téli sem a nyári gumicserét, sem az autópálya matricát. Ha szerződésben benne foglaltatik, külföldre is mehetünk vele, és egy nagyobb családi kirándulást is bátran kivitelezhetünk bérelt haszongépjárművünkkel.